Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcsös pudingtorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 10 szem sárgabarack (ízlés szerint más gyümölcs is lehet)
  • 1 csomag gyümölcskocsonya
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 liter tej
  • 8 evőkanál cukor

Elkészítése

Egy kuglófformát kivizezünk. A gyümölcskocsonya port felforralt vízben feloldjuk, és a felét a formába öntjük. Hagyjuk megdermedni.

Közben a tejszín ízű pudingport 4 evőkanál cukorral és fél liter tejjel simára keverjük, majd sűrűre főzzük. A megdermedt kocsonyára barackszeleteket (vagy más gyümölcsöt) teszünk, ráöntjük a pudingot, és hagyjuk megdermedni.

Ezután ismét gyümölcsréteget helyezünk el rajta, majd ráöntjük a gyümölcskocsonya másik felét. Végül a puncs pudingot is elkészítjük a maradék cukorral és tejjel, majd a formába öntjük.

Amikor teljesen kihűlt, a tortát hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt egy tányérra kifordítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk.

Tipp

A tortát variálhatjuk más gyümölcsökkel, például eperrel, szőlővel vagy körtével. Ha különlegessé szeretnénk tenni, a pudingba keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy kókuszreszeléket is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gyumolcsos-pudingtorta/