Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gyümölcszselés tápiókapuding recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg gyümölcs (nálunk fagyasztott áfonya)
  • 2 lap zselatin
  • 8 dkg tápiókagyöngy
  • 3 dl tej (kókusz)
  • 2,5 dl víz
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • csipet só
  • vanília paszta (vagy aroma)

Elkészítése

A gyümölcsöt kevés vízzel kezdd el főzni. Amikor már eléggé szétfőtt a gyümölcs, akkor add hozzá az előzőleg beáztatott, majd konyomkodott zselatint. Melegítsd addig, amíg az egész egynemű lesz.

A tápiókát rakd egy tálba, öntsd fel a vízzel és pihentesd 10-15 percig, hogy a gyöngyök jól megduzzadjanak és magukba szívják a folyadékot.

Ezt követően öntsd hozzá a kókusztejet, add hozzá a vaníliát, a sót és főzd 15-20 percig. Akkor jó, ha a gyöngyök átlátszóvá válnak. Húzd le a tűzről és add hozzá a cukrot.

Ha langyosra hűlt a gyümölcs és a puding, akkor rétegezd poharakba, majd tedd hűtőbe fogyasztásig.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/gyumolcszseles-tapiokapuding/