Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Habos barackos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 20 dkg darált keksz
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg vaj

Töltelékhez

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg fehércsokoládé
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 15 dkg őszibarack
Habos barackos

Elkészítése

Alaposan dolgozzuk össze a kekszet a tejjel és a puha vajjal. Nyomkodjuk a kekszmasszát sütőpapírral kibélelt (kisebb) tepsibe. Verjük kemény habbá a főzőtejszínt. Olvasszuk fel az étcsokit, ha kihűl keverjük hozzá a főzőtejszín felét, majd simítsuk a kekszmasszára.

Nyomkodjuk bele a meghámozott félbevágott barackokat. Olvasszuk fel a fehér csokit és keverjük a megmaradt habhoz. Simítsuk azt a barackra.

Tetejét étcsokival csíkozhatjuk, díszíthetjük. Tegyük hűtőbe kb fél órára míg megdermed. Sütőpapír segítségével emeljük ki és szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/habos-barackos/