Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis ekler fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 16 darab babapiskóta
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • rumaroma

Díszítéshez:

  • kókuszreszelék
  • csoki korong


Elkészítése:

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön (kevergetve) sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és forró belekeverjük a vajat, valamint a rumaromát. Addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad.

Egy babapiskótát megkenünk a krémmel és egy másikat ráhelyezünk a tetejére. Az oldalára és a tetejére is kenünk krémet, majd megforgatjuk kókuszreszelékben. Tetejére helyezzük a csokikorongokat (a csokit meg is olvaszthatjuk, hogy rácsorgassuk a tetejére). Addig folytatjuk, amíg minden hozzávaló el nem fogy. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy összeálljon, majd hidegen kínáljuk.

[box style=”info”]Azért dolgozunk forró krémmel, mert így a babapiskóta a hő hatására puha lesz. Bármilyen pudingból készíthetjük, könnyű, finom sütink lesz, amivel a vendégeket is kínálhatjuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hamis-ekler-fank/