Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis francia krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap:

  • 300 g vajas keksz

Krém:

  • 9 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 4 dl habtejszín

Mázhoz

  • 2 dl tejszín (30 %-os)
  • 200 g étcsokoládé
  • diónyi vaj

Elkészítése

A tojássárgákat, pudingporokat, a lisztet a cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd kevés tejhez hozzáadva csomómentesre dolgozzuk. Hozzáadjuk a maradék tejet és sűrű krémmé főzzük állandóan keverve, majd kihűtjük.

A kihűlt krémhez hozzáadjuk a puha margarint és jól kihabosítjuk az egészet.

A jól behűtött cukrászhabot kemény habbá verjük.

A tepsi aljára (30*33 cm) egy réteg kekszet lerakunk szorosan egymás mellé. A kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot kenjük. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk.

A mázhoz a tejszínt, csokit és a vajat összeolvasztjuk, majd langyosan a kekszre simítjuk egyenletesen.

Másnap szeletelve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hamis-francia-kremes-2/