Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis francia krémes (kekszből) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 300 g vajas keksz
  • 9 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg kristálycukor
  • 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló

Csokimáz

  • 5 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 15 dkg margarin

Elkészítése

A tojássárgákat a 10 dkg cukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. A tejbe csomómentesen belekeverjük a pudingport, a lisztet, a cukros tojássárgáját és sűrű krémmé főzzük, majd félretesszük hűlni.

Közben a margarint a 4 evőkanál cukorral habosra kikeverjük. A cukrászhabot a habfixálóval kemény habbá felverjük. A kihűlt krémhez adjuk a cukros margarint és kézi mixerrel jól összekeverjük.

A tepsi aljára (30*33 cm) egy réteg kekszet lerakunk, szorosan egymás mellé. Szép egyenletesen a kekszre rákenjük a főzött krémet, arra pedig a kemény habot. Tetejét pedig egy újabb réteg keksszel zárjuk, amit csokimázzal leöntünk.

Csokimáz elkészítése: az összes hozzávalót alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen ráöntjük (simítjuk) a keksz tetejére.

Hűtőben tároljuk és másnap mikor már a kekszek megpuhultak, szép, egyforma szeletekre felvágjuk (a kekszek mentén érdemes felvágni).

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hamis-francia-kremes-kekszbol/