Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis marcipán recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 dl tej
  • 35 dkg cukor
  • 10 dkg rétesliszt
  • 10 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg margarin
  • kevés mandula aroma

A gyúráshoz

  • étkezési keményítő
  • porcukor

Elkészítése

A tejet a cukorral felforraljuk, majd alacsony hőmérsékleten pár percig gyöngyöztetjük. Apránként hozzáadjuk a kétféle liszt keverékét, sűrűre főzzük kb 10 perc alatt. Belerakjuk a margarint és az aromát, majd miután kihűlt, hűtőbe tesszük. Keményítős porcukorral átgyúrjuk.

A kéz melegségétől nagyon szépen formázható kis gombócot kapunk. Színezzük kedvünkre.

Innen kezdve használhatjuk bármire.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hamis-marcipan-2/