Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

“Hamis Marcipán” falatkák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 10 dkg búzadara
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg darált keksz
  • 8 evőkanál tej
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál mandulaaroma
  • 1 evőkanál kókuszreszelék
  • 2-3 csepp zöld ételfesték (opcionális)

Bevonáshoz

  • 15 dkg csokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tejet csipet sóval mikróban felforrósítjuk, majd kivéve elkeverjük benne a búzadarát, és lefedjük. Amikor kissé megpuhult, készen van. A darált kekszet, porcukrot, kókuszreszeléket és a mandula aromát a darával alaposan összedolgozzuk, majd az olvasztott vajjal puhítjuk az állagát.

A masszát jól átgyúrjuk, majd folpackba csomagolva 2-3 órára hűtőbe tesszük. Szobahőmérsékleten kicsit megpuhítjuk, majd 4 cipóra osztjuk, és egyenként ujjnyi vastag hurkákat sodrunk belőle. Éles késsel egyenlő darabokra vágjuk, és olvasztott csokoládéba mártjuk. A darabokat sütőpapírra helyezett rácson hagyjuk száradni. Hűtőbe téve a csokoládé teljesen megkeményedik, így szépen tálalható.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hamis-marcipan-falatkak/