Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis marcipán tekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 15 dkg darált keksz
  • 5 dkg darált mandula
  • 10 dkg búzadara
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • mandulaaroma
  • rumaroma
  • 1 csipet só

Elkészítése

A tejet egy csipet sóval felforraljuk, majd a cukorral elkevert búzadarára öntjük. Hozzáadjuk a vajat, alaposan elkeverjük, majd lefedve hagyjuk megpuhulni.

Amikor kihűlt, hozzákeverjük a darált kekszet és a darált mandulát. A masszát kettéosztjuk, az egyik felébe kakaóport és rumaromát keverünk, a másik felébe pedig mandulaaromát. Ha a tészta túl lágy lenne, kevés darált kekszet vagy mandulát adhatunk hozzá, ha pedig túl kemény, egy kevés tejjel lazíthatjuk.

Mindkét részt folpack között egyforma nagyságúra nyújtjuk. Ezután eltávolítjuk a fóliát, és a két lapot egymásra helyezzük. Óvatosan kissé még tovább nyújtjuk, majd szorosan feltekerjük.

Frissentartó fóliába csomagolva hűtőben pihentetjük, hogy jól összeálljon. Felszeletelve kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hamis-marcipan-tekercs/