Elkészítése
A darált kekszet, a porcukrot és a vajat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. Fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne morzsálódjon, hanem egynemű, jól formázható legyen. Az aromák is nedvesítik majd a tésztát, ezért óvatosan adagoljuk a tejet.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a rumaromát, a másikhoz a zöld mandulaaromát.
Egy kisebb méretű (kb. 20×25 cm-es) tepsi aljába először egyenletesen belenyomkodjuk a kakaós réteget, majd erre ráterítjük a zöld mandulás masszát, és szintén jól elegyengetjük.
A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett vagy alacsony lángon felolvasztjuk, majd egyenletesen ráöntjük a sütemény tetejére.
A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy jól összeálljon és szeletelhető legyen.
