Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hamis marcipánszelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált keksz
  • 250 g porcukor
  • 250 g vaj
  • kb 10 evőkanál tej
  • 1 üvegcse rumaroma
  • 2 üvegcse zöld mandulaaroma
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 tábla étcsokoládé
  • 3 evőkanál olaj

Elkészítése

A darált kekszet, a porcukrot és a vajat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. Fokozatosan annyi tejet adunk hozzá, hogy a massza ne morzsálódjon, hanem egynemű, jól formázható legyen. Az aromák is nedvesítik majd a tésztát, ezért óvatosan adagoljuk a tejet.

A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a rumaromát, a másikhoz a zöld mandulaaromát.

Egy kisebb méretű (kb. 20×25 cm-es) tepsi aljába először egyenletesen belenyomkodjuk a kakaós réteget, majd erre ráterítjük a zöld mandulás masszát, és szintén jól elegyengetjük.

A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett vagy alacsony lángon felolvasztjuk, majd egyenletesen ráöntjük a sütemény tetejére.

A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, hogy jól összeálljon és szeletelhető legyen.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hamis-marcipanszelet/