Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Havas gesztenyés piramisok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál baracklekvár
  • 4 evőkanál rum
  • 1 evőkanál rumaroma
  • 4 evőkanál kakaópor
  • tej, annyi, hogy ne legyen túl száraz

Töltelék:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • rum és porcukor ízlés szerint
  • annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk

Tetejére:

  • kókuszreszelék a szóráshoz


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk, de ne legyen ragacsos.

A töltelék hozzávalóit kevés tejszínnel kikeverjük.

A piramis formát enyhén kivajazzuk, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából kb diónyi golyót kiveszünk, belenyomkodjuk úgy, hogy kitöltse a formát, majd a hozzá tartozú kúppal (vagy ha az nincs meg, akkor egy fakanál nyelével) mélyedést készítünk bele.

A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.

A piramis alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd rátesszük egy tányérra vagy tálcára, levesszük róla a formát, majd szórunk még rá kókuszt.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/havas-gesztenyes-piramisok-2/