Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 20 dkg porcukor
- 4 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál rum
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál kakaópor
- tej, annyi, hogy ne legyen túl száraz
Töltelék:
- 25 dkg gesztenyepüré
- rum és porcukor ízlés szerint
- annyi tejszín, hogy jól kenhető masszát kapjunk
Tetejére:
- kókuszreszelék a szóráshoz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk, de ne legyen ragacsos.
A töltelék hozzávalóit kevés tejszínnel kikeverjük.
A piramis formát enyhén kivajazzuk, kókuszreszeléket szórunk bele, majd a kekszes masszából kb diónyi golyót kiveszünk, belenyomkodjuk úgy, hogy kitöltse a formát, majd a hozzá tartozú kúppal (vagy ha az nincs meg, akkor egy fakanál nyelével) mélyedést készítünk bele.
A mélyedésbe gesztenyés krémet töltünk.
A piramis alját kókuszreszelékbe nyomjuk, majd rátesszük egy tányérra vagy tálcára, levesszük róla a formát, majd szórunk még rá kókuszt.