Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Havas hegycsúcs meggyel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg darált keksz
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál lekvár
  • 12 dkg porcukor
  • 2 evőkanál porcukor (a tojásfehérjéhez)
  • 5 ml rumaroma
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 dl presszókávé
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 350 g meggybefőtt

Elkészítése

Szétválasztjuk a tojásokat. A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a lekvárral, majd hozzáadjuk a porcukrot és a kakaót. A kávét is hozzáöntjük és az egészet jól összedolgozzuk (ha túl keménynek gondoljuk, akkor még kis kávét öntünk hozzá).

A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadunk 2 evőkanál porcukrot, majd a kókuszreszeléket (ez lesz a sütink csúcsa).

A citromfacsarót megfordítjuk, belerakjuk a fehér masszát és jól belenyomkodjuk. Most jön 1 szem meggy, majd a barna masszánkkal körbepakoljuk, hogy ne látszódjon a meggy. Tenyerünkbe kissé megütögetjük és kicsúszik a kis desszertünk.

Tálcára pakoljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/havas-hegycsucs-meggyel/