Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Házi csoki egyszerűen elkészíthető, és remek alternatíva a bolti édességek helyett.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Evoka
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A vizet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és folyamatosan kevergetjük, amíg teljesen elolvad. Levesszük a tűzről, és gyorsan belekeverjük a kakaóport, majd a tejport. Nem gond, ha a tejpor kissé csomós marad.

Egy másik edényt enyhén megnedvesítünk, hogy ne ragadjon bele a massza, majd beleöntjük a csokoládét. Szobahőmérsékleten hagyjuk megkeményedni, kihűlés után akár hűtőbe is tehetjük. Ha megszilárdult, nedves késsel szeleteljük tetszőleges méretű darabokra.

Tipp

A házi csokit feldobhatjuk durvára vágott dióval, mogyoróval vagy mazsolával, amelyet a masszába keverünk. Így még változatosabb és ízletesebb édességet kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Evoka
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is