Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi csoki recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 ml víz
  • 500 g tejpor
  • 100 g vaj (vagy margarin)
  • 200 g cukor
  • 50 g kakaó

Elkészítése

A vizet a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a vajat vagy margarint, és folyamatosan kevergetjük, amíg teljesen elolvad. Levesszük a tűzről, és gyorsan belekeverjük a kakaóport, majd a tejport. Nem gond, ha a tejpor kissé csomós marad.

Egy másik edényt enyhén megnedvesítünk, hogy ne ragadjon bele a massza, majd beleöntjük a csokoládét. Szobahőmérsékleten hagyjuk megkeményedni, kihűlés után akár hűtőbe is tehetjük. Ha megszilárdult, nedves késsel szeleteljük tetszőleges méretű darabokra.

Tipp

A házi csokit feldobhatjuk durvára vágott dióval, mogyoróval vagy mazsolával, amelyet a masszába keverünk. Így még változatosabb és ízletesebb édességet kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hazi-csoki/