Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Házi epres joghurt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 liter házi tej
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • kb. 20-25 dkg eper
  • méz (vagy cukor )

Elkészítése

Joghurt elkészítése

A tejet felforraljuk, majd hagyjuk kézmelegre hűlni. (Érdemes a forralóedényt előtte vízzel kiöblíteni, így nem ég le a tej.) Amikor langyos, belekeverjük a natúr joghurtot, majd konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnapra sűrű, krémes házi joghurtot kapunk.

Ha görög joghurtot szeretnénk készíteni, a joghurtot gézzel vagy steril pelenkával bélelt szűrőbe öntjük, és a hűtőben egy napig lecsepegtetjük, amíg sűrűbb, krémesebb állagot kapunk.

Gyümölcsös változat elkészítése

Az epret villával összetörjük, majd mézzel vagy cukorral ízlés szerint édesítjük. A gyümölcspépet a kész joghurthoz keverjük, és jól elkeverve hűtve tálaljuk. Ugyanezzel a módszerrel más gyümölcsökkel is elkészíthetjük, például málnával, meggyel, szederrel vagy barackkal.

Tipp

A joghurtot üvegekbe adagolva is tárolhatjuk, így akár napokra előre elkészíthetjük a reggelit. Ha különlegesebb ízvilágot szeretnénk, keverhetünk bele egy kevés vaníliát vagy fahéjat is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hazi-epres-joghurt/