Elkészítése
Alap elkészítése
A darált kekszet összegyúrjuk a margarinnal és a vaníliaaromával. A masszát egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Krém elkészítése
A margarint egy lábasban felolvasztjuk, majd a rizst átforgatjuk rajta. Hozzáöntjük a vizet és 5 dl tejet, megsózzuk, majd addig főzzük, amíg a rizs teljesen megpuhul. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket, majd teljesen kihűtjük.
Közben 2 dl habtejszínt kemény habbá verünk. A zselatint simára keverjük a maradék 1 dl tejjel, majd alacsony lángon addig melegítjük, amíg feloldódik (de nem forraljuk). A langyos zselatint a kihűlt rizses masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A krémet a megszilárdult kekszes alapra simítjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
Díszítés
A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd habrózsákat nyomunk a torta tetejére és az oldalára. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval vagy kakaóporral.
Tipp
A tortát tovább gazdagíthatjuk, ha a krémbe egy kevés reszelt fehér csokoládét is keverünk. Ha ünnepibb hatást szeretnénk, a tetejére kókuszreszeléket szórhatunk, így igazi „havas” tortát kapunk.
