Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Alap elkészítése A darált kekszet összegyúrjuk a margarinnal és a vaníliaaromával. A masszát egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Krém elkészítése A margarint egy lábasban felolvasztjuk, majd a rizst átforgatjuk rajta. Hozzáöntjük a vizet és 5 dl tejet, megsózzuk, majd addig főzzük, amíg a rizs teljesen megpuhul. Ha […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.09.21.

Az alaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítése

Alap elkészítése

A darált kekszet összegyúrjuk a margarinnal és a vaníliaaromával. A masszát egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Krém elkészítése

A margarint egy lábasban felolvasztjuk, majd a rizst átforgatjuk rajta. Hozzáöntjük a vizet és 5 dl tejet, megsózzuk, majd addig főzzük, amíg a rizs teljesen megpuhul. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket, majd teljesen kihűtjük.

Közben 2 dl habtejszínt kemény habbá verünk. A zselatint simára keverjük a maradék 1 dl tejjel, majd alacsony lángon addig melegítjük, amíg feloldódik (de nem forraljuk). A langyos zselatint a kihűlt rizses masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A krémet a megszilárdult kekszes alapra simítjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés

A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd habrózsákat nyomunk a torta tetejére és az oldalára. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval vagy kakaóporral.

Tipp

A tortát tovább gazdagíthatjuk, ha a krémbe egy kevés reszelt fehér csokoládét is keverünk. Ha ünnepibb hatást szeretnénk, a tetejére kókuszreszeléket szórhatunk, így igazi „havas” tortát kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is