Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Hótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Az alaphoz

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 20 dkg margarin
  • 1 mokkáskanál vanília aroma

A krémhez

  • 1 dkg margarin
  • 10 dkg rizs
  • 2 dl víz
  • 6 dl tej
  • 1 csipet só
  • 8 dkg cukor
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dkg zselatin

A díszítéshez

  • 3 dl habtejszín
  • kakaópor

Elkészítése

Alap elkészítése

A darált kekszet összegyúrjuk a margarinnal és a vaníliaaromával. A masszát egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Krém elkészítése

A margarint egy lábasban felolvasztjuk, majd a rizst átforgatjuk rajta. Hozzáöntjük a vizet és 5 dl tejet, megsózzuk, majd addig főzzük, amíg a rizs teljesen megpuhul. Ha kész, levesszük a tűzről, hozzákeverjük a cukrot és a kókuszreszeléket, majd teljesen kihűtjük.

Közben 2 dl habtejszínt kemény habbá verünk. A zselatint simára keverjük a maradék 1 dl tejjel, majd alacsony lángon addig melegítjük, amíg feloldódik (de nem forraljuk). A langyos zselatint a kihűlt rizses masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. A krémet a megszilárdult kekszes alapra simítjuk, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.

Díszítés

A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd habrózsákat nyomunk a torta tetejére és az oldalára. Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt csokoládéval vagy kakaóporral.

Tipp

A tortát tovább gazdagíthatjuk, ha a krémbe egy kevés reszelt fehér csokoládét is keverünk. Ha ünnepibb hatást szeretnénk, a tetejére kókuszreszeléket szórhatunk, így igazi „havas” tortát kapunk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/hotorta/