Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ibolyavirág zselé és ibolyás túrókrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Zseléhez

  • 4 bögre illatos ibolyavirág
  • 4 bögre porcukor
  • 1 citrom citrom leve
  • 1 tasak pektin
  • 2 bögre forró víz

Túrókrémhez

  • 25 dkg tehéntúró
  • 150 g tejföl
  • 1 bögre illatos ibolyavirág
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítése

Zselé elkészítése: felforraljuk a vizet, ráöntjük a virágokat és fedő alatt pár órát pihentetjük (nem fém edényben!) Leszűrjük, feloldjuk a pektint, majd hozzáadjuk a porcukrot és hozzáadjuk a citrom levét.

Lassú tüzön 5 percig forraljuk, majd kiöntjük és hűlni hagyjuk.

Dekorációnak és vajjal megkent kalácsszeletre kenve, gyümölcssalátával kínálhatjuk.

Ibolyás túrókrém elkészítése:

A cukrot összekeverjük a virággal és pár órát állni hagyjuk A tejfölt kikavarjuk a túróval. Összekeverjük a cukrot a túróval és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/ibolyavirag-zsele-es-ibolyas-turokrem/