Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Jégkrém szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag vajas keksz
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • csipet só
  • 150 g túró
  • porcukor ízlés szerint
  • 2,5 dl habtejszín
  • gyümölcs (szezonális gyümölcs is lehet, nálam eper és málna)
  • reszelt csokoládé vagy csokiöntet

Elkészítése

Lerakunk egy 23*31 cm-es tepsibe egy sor kekszet.

Megfőzzük a vaníliás pudingot a tejben, a kristálycukor és a só hozzáadásával. Kihűtjük, de közben keverjük, hogy ne bőrösödjön be.

A túrót botmixerrel pépesítjük vagy szitán áttörjük és hozzáadunk ízlés szerint porcukrot.

Kemény habbá verjük a habtejszínt. 1 dl-t félreteszünk belőle.

A kihűlt pudingot, a túrót és 1,5 dl habtejszínt összeforgatunk óvatosan.

A kekszre egyenletesen rákenjük a pudingos krémet. A krémre jön a gyümölcs, a gyümölcsre pedig a félrerakott habtejszínt simítjuk.

Reszelt csokoládéval vagy csokiöntettel díszítjük. Néhány órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/jegkrem-szelet/