Hozzávalók:
- 6 dl gyümölcs joghurt
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál zselatin
- 4 dl habtejszín
- szögletes háztartási keksz
- piskóta korong
- gyümölcs
- gyümölcs kocsonya
- margarin a forma kenéséhez
Elkészítése:
A joghurtot a cukorral meglangyosítjuk, bele rakjuk a zselatint és addig melegítjük míg a zselatin feloldódik. Hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük és ha a joghurt langyos a habot bele forgatjuk.
Egy kapcsos torta formát margarinnal kikenünk. Az alját kirakjuk keksszel, majd rá tesszük a massza harmadát. Arra a piskóta kerül majd megint egy rész massza. Arra a gyümölcs amit szeretnénk, majd az utolsó rész massza és a tetejére megint gyümölcs.
Hűtőbe tesszük és ha megdermed akkor a tetejére kihűtött gyümölcs kocsonyát teszünk.
[box style=”info”]Érdemes egy nappal hamarabb elkészíteni, hogy a keksz és a piskóta megpuhuljon.[/box]