Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos desszert recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 400 g görög krémjoghurt
  • 400 g őszibarackos joghurt
  • 1 tasak zselatin (20 g)
  • ízlés szerint kristálycukor
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • áfonya, őszibarack, menta levél


Elkészítése:

Egy nagy formát kibélelünk folpackkal.

A joghurtokat egy edénybe öntjük, ízlés szerint adhazunk hozzá cukrot, majd a zselatint beleöntjük és addig melegítjük, amíg fel nem olvad, de forralni nem szabad!

A forma aljába teszünk kevés gyümölcsöt (akár a joghurtos masszába is tehetünk), majd beleöntjük a formába.

Betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed. Kiborítjuk dermedés után, lehúzzuk róla a folpackot, majd ízlés szerint díszíthetjük mentalevéllel és gyümölcsökkel.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/joghurtos-desszert/