Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos-gyümölcsös alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 600 g joghurt (lehet natúr és gyümölcsös is)
  • 2,5 dl habtejszín
  • 10 evőkanál cukor
  • 20 g zselatinpor
  • 50 dkg vegyes gyümölcs (meggy, málna, őszibarack, nektarin, kiwi, ...stb)

Elkészítése

A joghurthoz adjuk hozzá a cukrot és a zselatint, majd melegítsük addig, amíg a zselatin és a cukor feloldódik, de ne forraljuk!

A tejszínt verjük fel keményre, majd a langyosra hűlt joghurthoz keverjük hozzá.

A formákat (2 db, 30 cm hosszú őzgerinc forma) öblítsük át hideg vízzel. Akár az alját és az oldalát kitehetjük gyümölcsökkel, majd elkezdjük a rétegezést. Egy adag joghurtos réteg, majd szórunk rá a gyümölcsökből vegyesen. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

Az egészet betesszük a hűtőbe, amíg meg nem dermed.

A kész desszertet tálcára borítjuk és ízlés szerint szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/joghurtos-gyumolcsos-alagut/