Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Joghurtos kekszes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A joghurtos kekszes sütemény egyszerűen elkészíthető, mégis mutatós édesség. A rétegekben váltakozó vaníliás, kakaós és gyümölcsös joghurt frissítően könnyű, míg a háztartási keksz idővel megpuhul, és tökéletesen összeáll a zselés bevonat alatt. Hűtés után szépen szeletelhető, ideális vendégváró desszert.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A háztartási kekszet egy magas falú tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy szép, egyenletes alapot kapjunk.

Az első doboz joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot és 2 evőkanál cukrot, majd a keveréket egyenletesen eloszlatjuk a kekszeken. Erre újabb réteg kekszet teszünk.

A második joghurtot összekeverjük a kakaóporral és 2 evőkanál cukorral, majd elsimítjuk a következő kekszrétegen. Újabb sor keksz kerül a tetejére.

A harmadik doboz joghurtba belekeverünk egy fél csomag gyümölcsös Bolero port, majd ezzel fedjük be a legfelső kekszréteget. A süteményt 30 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon.

Közben a főzés nélküli tortazselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd gyors mozdulatokkal a joghurtos sütemény tetejére öntjük. Néhány órán át hűtőben pihentetjük, amíg a zselé megdermed, és a keksz megpuhul. Ezután szépen szeletelhető, hűsítő desszertet kapunk.

Tipp

A joghurtokat ízesíthetjük friss gyümölcsdarabokkal is, például eperrel vagy barackkal, így még üdébb lesz a süti. Ha különlegesebb megjelenést szeretnénk, a zselé tetejére szórhatunk néhány szem bogyós gyümölcsöt vagy kókuszreszeléket díszítésként.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is