A háztartási kekszet egy magas falú tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy szép, egyenletes alapot kapjunk.
Az első doboz joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot és 2 evőkanál cukrot, majd a keveréket egyenletesen eloszlatjuk a kekszeken. Erre újabb réteg kekszet teszünk.
A második joghurtot összekeverjük a kakaóporral és 2 evőkanál cukorral, majd elsimítjuk a következő kekszrétegen. Újabb sor keksz kerül a tetejére.
A harmadik doboz joghurtba belekeverünk egy fél csomag gyümölcsös Bolero port, majd ezzel fedjük be a legfelső kekszréteget. A süteményt 30 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon.
Közben a főzés nélküli tortazselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd gyors mozdulatokkal a joghurtos sütemény tetejére öntjük. Néhány órán át hűtőben pihentetjük, amíg a zselé megdermed, és a keksz megpuhul. Ezután szépen szeletelhető, hűsítő desszertet kapunk.
Tipp
A joghurtokat ízesíthetjük friss gyümölcsdarabokkal is, például eperrel vagy barackkal, így még üdébb lesz a süti. Ha különlegesebb megjelenést szeretnénk, a zselé tetejére szórhatunk néhány szem bogyós gyümölcsöt vagy kókuszreszeléket díszítésként.