Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos kekszes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg háztartási keksz
  • 3 doboz natúr joghurt (3 x 450 gr-os )
  • 1 csomag gyümölcsös italpor
  • 2-3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag tortazselé

Elkészítése

A háztartási kekszet egy magas falú tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy szép, egyenletes alapot kapjunk.

Az első doboz joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot és 2 evőkanál cukrot, majd a keveréket egyenletesen eloszlatjuk a kekszeken. Erre újabb réteg kekszet teszünk.

A második joghurtot összekeverjük a kakaóporral és 2 evőkanál cukorral, majd elsimítjuk a következő kekszrétegen. Újabb sor keksz kerül a tetejére.

A harmadik doboz joghurtba belekeverünk egy fél csomag gyümölcsös Bolero port, majd ezzel fedjük be a legfelső kekszréteget. A süteményt 30 percre hűtőbe tesszük, hogy kissé összeálljon.

Közben a főzés nélküli tortazselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd gyors mozdulatokkal a joghurtos sütemény tetejére öntjük. Néhány órán át hűtőben pihentetjük, amíg a zselé megdermed, és a keksz megpuhul. Ezután szépen szeletelhető, hűsítő desszertet kapunk.

Tipp

A joghurtokat ízesíthetjük friss gyümölcsdarabokkal is, például eperrel vagy barackkal, így még üdébb lesz a süti. Ha különlegesebb megjelenést szeretnénk, a zselé tetejére szórhatunk néhány szem bogyós gyümölcsöt vagy kókuszreszeléket díszítésként.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/joghurtos-kekszes/