Elkészítése
Hozzávalók:
- 200 g háztartási keksz
A fehér töltelékhez:
- 500 g natúr joghurt
- 3 ek porcukor
- 20 g zselatinpor
- 100 ml víz
A gyümölcsös töltelékhez:
- 500 g natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 4 ek porcukor
- 20 g zselatinpor
- 100 ml víz
- 200 g ribizli
Elkészítése:
Egy mélyebb tepsit kibélelünk zsírpapírral és az aljára egy sor kekszet rakunk.
A fehér töltelékhez a zselatint feloldjuk a forró vízben. A joghurtot összekeverjük a cukorral majd hozzáöntjük a feloldott zselatint, alaposan átkeverjük és az egészet rásimítjuk a kekszalapra. Hűtőbe tesszük míg a joghurtos massza megdermed.
A gyümölcsös töltelékhez a zselatint feloldjuk a forró vízben. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a gyümölcs 2/3-át. Rásimítjuk a fehér töltelékre és megszórjuk a tetejét a maradék gyümölccsel. Hideg helyre tesszük és ha megdermedt felszeleteljük.
[box style=”info”][/box]

