Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 750 g natúr joghurt
  • 120 g őrölt zabpehely
  • 50 g darált dió
  • 20 g zselatin
  • 1 dl forró víz
  • 300 g fagyasztott gyümölcs
  • 2 evőkanál stevia

Elkészítése

Alap készítése:

Egy tortaformát (22-24 cm átmérőjű) kibélelünk folpack-kal. Az őrölt zabpelyhet összekeverjük a darált dióval, majd a keveréket a tortaforma aljába nyomkodjuk. Erősen lenyomkodjuk, hogy szilárd alapot képezzen.

Joghurtos réteg:

A joghurtot egy nagy tálban összekeverjük a Stevia-val. A zselatint a forró vízben teljesen feloldjuk. Miután a zselatin kissé hűlt, hozzákeverünk 1-2 evőkanál joghurtot, majd ezt az elegyet hozzáöntjük a többi joghurthoz. Az egészet gyorsan és alaposan összekeverjük, hogy ne legyenek csomók.

Gyümölcs hozzáadása:

A fagyasztott gyümölcsöket a joghurtos keverékhez adjuk, majd újra átkeverjük, hogy egyenletesen eloszoljanak.

Összeállítás:

A joghurtos keveréket az előkészített zabpelyhes alapra öntjük. Egy spatulával elsimítjuk a tetejét, hogy szép egyenletes legyen.

Hűtés:

A tortát legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.

Tálalás:

Miután a torta megdermedt, óvatosan kiemeljük a tortaformából, eltávolítjuk a folpackot, és szeletekre vágva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/joghurtos-torta-3/