Alap készítése:
Egy tortaformát (22-24 cm átmérőjű) kibélelünk folpack-kal. Az őrölt zabpelyhet összekeverjük a darált dióval, majd a keveréket a tortaforma aljába nyomkodjuk. Erősen lenyomkodjuk, hogy szilárd alapot képezzen.
Joghurtos réteg:
A joghurtot egy nagy tálban összekeverjük a Stevia-val. A zselatint a forró vízben teljesen feloldjuk. Miután a zselatin kissé hűlt, hozzákeverünk 1-2 evőkanál joghurtot, majd ezt az elegyet hozzáöntjük a többi joghurthoz. Az egészet gyorsan és alaposan összekeverjük, hogy ne legyenek csomók.
Gyümölcs hozzáadása:
A fagyasztott gyümölcsöket a joghurtos keverékhez adjuk, majd újra átkeverjük, hogy egyenletesen eloszoljanak.
Összeállítás:
A joghurtos keveréket az előkészített zabpelyhes alapra öntjük. Egy spatulával elsimítjuk a tetejét, hogy szép egyenletes legyen.
Hűtés:
A tortát legalább 3-4 órára hűtőbe tesszük, amíg teljesen megszilárdul.
Tálalás:
Miután a torta megdermedt, óvatosan kiemeljük a tortaformából, eltávolítjuk a folpackot, és szeletekre vágva kínáljuk.