Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 7 szál rebarbara
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 20 dkg túró
  • 125 g citromízű joghurt
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 0,5 dl víz
  • 7 db zabkeksz

Elkészítése

A rebarbara szárról húzzuk le a külső, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.

A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát. Szórjuk meg egy evőkanál xilittel, az őrölt fahéjjal, majd pároljuk 2-3 percig.

A kukoricakeményítőt keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a rebarbarához és kevergetve sűrítsük be. Ezután tegyük félre, és hűtsük ki teljesen.

A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a maradék xilitet, a citromhéjat, a vaníliaaromát és keverjük simára (ízlés szerint édesebbre is készíthetjük).

3-3 db zabkekszet morzsoljunk a kelyhekbe (2 darab lesz ebből az adagból) és először kanalazzuk rá a teljesen kihűlt rebarbarát, majd a joghurtos-túrókrémet is. Ezután morzsoljuk rá a maradék zabkekszet.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/joghurtos-turos-rebarbara-poharkrem/