Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Joghurttorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 dl natúr joghurt
  • 3 dl habtejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • idénygyümölcs (eper, ribizli, meggy, szeder, barack )
  • babapiskóta (elhagyható )

Elkészítése

A gyümölcsös joghurtot, a vanília cukrot, a kristálycukrot, a zselatint csomómentesen elkeverjük, és lassú tűzön felmelegítjük, de nem forraljuk, mert kitúrósodhat.

Amíg a joghurt hűl, a tejszínhabot habverő géppel jól felverjük keményre.

Folpackkal kibéleljük az őzgerincformát, belerakjuk a gyümölcsök felét, a nagyobb szemeket feldaraboljuk.

A kihűlt joghurtot összekeverjük a tejszínhabbal, az őzgerincformába öntjük, és a többi gyümölcsöt beleszórjuk.

A tetejét szintén folpackkal befedjük, a hűtőbe tesszük 3-4 órára. Tálalásnál a tetejét is díszíthetjük gyümölccsel.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/joghurttorta/