Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Joghurttortácskák

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Először a natúr joghurtot az étkezési zselatinnal együtt lassú tűzön melegítjük, éppen csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Fontos, hogy a keverék ne forrjon fel, csak langyos legyen. Miután a zselatin feloldódott, hozzáöntjük a habtejszínt, és jól összekeverjük. Ezután néhány csepp édesítőszert vagy egy kis nyírfacukrot adunk hozzá, hogy ízlésünk szerint édesítsük. Ha van felengedett […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Először a natúr joghurtot az étkezési zselatinnal együtt lassú tűzön melegítjük, éppen csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Fontos, hogy a keverék ne forrjon fel, csak langyos legyen. Miután a zselatin feloldódott, hozzáöntjük a habtejszínt, és jól összekeverjük. Ezután néhány csepp édesítőszert vagy egy kis nyírfacukrot adunk hozzá, hogy ízlésünk szerint édesítsük. Ha van felengedett gyümölcslevünk, ezt is hozzákeverhetjük a joghurtos keverékhez, vagy eloszthatjuk a keveréket, és csak egy részéhez adjuk hozzá, így több színű joghurtréteget is készíthetünk.

A kész joghurtos keveréket vízzel kiöblített szilikon muffin formákba kanalazzuk, közben ízlés szerint kiolvasztott és alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórunk bele. A gyümölcsöket nem kell elkeverni a joghurtos masszában, így szép, tarka mintákat kapunk a kész desszertben.

A formákat néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatinnak ideje legyen megdermedni. Amikor a joghurtos keverék teljesen megdermedt, a desszertek készen állnak a tálalásra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is