Elkészítése
Először a natúr joghurtot az étkezési zselatinnal együtt lassú tűzön melegítjük, éppen csak annyira, hogy a zselatin feloldódjon. Fontos, hogy a keverék ne forrjon fel, csak langyos legyen. Miután a zselatin feloldódott, hozzáöntjük a habtejszínt, és jól összekeverjük. Ezután néhány csepp édesítőszert vagy egy kis nyírfacukrot adunk hozzá, hogy ízlésünk szerint édesítsük. Ha van felengedett gyümölcslevünk, ezt is hozzákeverhetjük a joghurtos keverékhez, vagy eloszthatjuk a keveréket, és csak egy részéhez adjuk hozzá, így több színű joghurtréteget is készíthetünk.
A kész joghurtos keveréket vízzel kiöblített szilikon muffin formákba kanalazzuk, közben ízlés szerint kiolvasztott és alaposan lecsöpögtetett bogyós gyümölcsöket szórunk bele. A gyümölcsöket nem kell elkeverni a joghurtos masszában, így szép, tarka mintákat kapunk a kész desszertben.
A formákat néhány órára hűtőbe tesszük, hogy a zselatinnak ideje legyen megdermedni. Amikor a joghurtos keverék teljesen megdermedt, a desszertek készen állnak a tálalásra.
