Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karácsonyi magvas csemege recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg sótlan, natúr magkeverék (dió, mandula, kesudió, mogyoró)
  • 2 evőkanál akácméz
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítése

A magvakat teflonos serpenyőbe helyezzük és kis lángon enyhén megpirítjuk kb 3 perc alatt.

Ezután rácsorgatjuk a mézet, összeforgatjuk és kicsit fentebb vesszük a hőfokot, hogy a méz felhabozzon.

Ezután a serpenyőből szilikonos lapra borítjuk a mézes magvakat és pár percig (kb 10 perc) hagyjuk hűlni, hogy tudjunk vele dolgozni.

Mikor már nem égeti a kezünket, akkor mokkáskanállal veszünk egy adagot a magvakból és vizes kézzel, gyors mozdulatokkal gombócot formázunk, majd szilikonos lapra helyezzük. Ezután hűtőbe tesszük dermedni.

Mikor megszilárdult a máz és stabilak a magvas kupacok elkészítjük a csokis mázat. Gőz felett felolvasztjuk először az étcsokoládét, majd kanál segítségével „oda-vissza” mozdulatokkal lecsurgatjuk a magvakat. Hűtőbe tesszük dermedni kb 10 percre.

Ezután felolvasztjuk a fehércsokoládét és ezzel is lecsorgatjuk a halmokat. Kicsit rafinált, de nagyon finom és mutatós karácsonyi csemege.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/karacsonyi-magvas-csemege/