Elkészítése
A kakaós kekszet apróra törjük, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. Egy tortaformát kibélelünk fóliával, és a kekszes masszát egyenletesen belenyomkodjuk az aljába. A formát hűtőbe tesszük, hogy az alap összeálljon.
Egy lábasban 6 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk. Amikor a cukor szép világosbarna színű, óvatosan hozzáöntjük a 150 ml vizet. Addig keverjük, amíg a karamell teljesen feloldódik, majd félretesszük hűlni.
A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a langyos karamellt, majd belekeverjük a 100 ml forró vízben feloldott zselatint.
A hűtőből kivett kekszes alapra félbevágott banánokat helyezünk. Ráöntjük a karamellás tejszínhabos keveréket, ügyelve arra, hogy a banánokat teljesen ellepje. A tortát legalább 6 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Tálalás előtt a tortát kivesszük a formából, eltávolítjuk róla a fóliát, és habtejszínnel díszítjük. Ezután szeletekre vágjuk, és kínáljuk.


