Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás torta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 160 g kakaós keksz
  • 80 g vaj (olvasztott)
  • 6 evőkanál cukor
  • 150 ml víz
  • 360 ml habtejszín
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 100 ml víz
  • 20 g zselatin
  • 3 db banán

Díszítés

  • 100 ml habtejszín

Elkészítése

A kakaós kekszet apróra törjük, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. Egy tortaformát kibélelünk fóliával, és a kekszes masszát egyenletesen belenyomkodjuk az aljába. A formát hűtőbe tesszük, hogy az alap összeálljon.

Egy lábasban 6 evőkanál kristálycukrot karamellizálunk. Amikor a cukor szép világosbarna színű, óvatosan hozzáöntjük a 150 ml vizet. Addig keverjük, amíg a karamell teljesen feloldódik, majd félretesszük hűlni.

A habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Állandó keverés mellett hozzáöntjük a langyos karamellt, majd belekeverjük a 100 ml forró vízben feloldott zselatint.

A hűtőből kivett kekszes alapra félbevágott banánokat helyezünk. Ráöntjük a karamellás tejszínhabos keveréket, ügyelve arra, hogy a banánokat teljesen ellepje. A tortát legalább 6 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

Tálalás előtt a tortát kivesszük a formából, eltávolítjuk róla a fóliát, és habtejszínnel díszítjük. Ezután szeletekre vágjuk, és kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/karamellas-torta/