Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Karamellás-túrós alagút

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A túrót botmixerrel pürésítjük, majd adjuk hozzá a joghurtokat és a cukrot. A vaníliarúd kikapart belsejét, zselatint a vízzel keverjük össze, majd lassú tűzön felmelegítjük, (de nem forraljuk). A zselatint és a citrom héját a túrós masszához óvatosan hozzáadjuk. Egy normál méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a forma minden oldalán lelógjon. A massza kb […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2020.05.18.

Hozzávalók

Karamellkrém

Tetejére

Elkészítése

A túrót botmixerrel pürésítjük, majd adjuk hozzá a joghurtokat és a cukrot. A vaníliarúd kikapart belsejét, zselatint a vízzel keverjük össze, majd lassú tűzön felmelegítjük, (de nem forraljuk).

A zselatint és a citrom héját a túrós masszához óvatosan hozzáadjuk.

Egy normál méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a forma minden oldalán lelógjon. A massza kb 70 %-át a formaaljára, oldalára elosszuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd 2 dl tejjel felengedjük. A pudingport a maradék tejjel összekeverjük, végül hozzákeverjük a karamellás tejet és sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.

A hűtőből kivesszük a formát és a kihűlt pudinggal megtöltjük és a maradék túrós masszával lezárjuk. A lelógó folpackot körben ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük a hűtőből, a formából kiborítjuk és a gőz felett felolvasztott csokoládéval, amit elkevertünk az olajjal, bevonjuk.

Tetejét pirított mandulaforgáccsal díszítjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is