Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Karamellás-túrós alagút recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 45 dkg tehéntúró
  • 500 g natúr joghurt
  • 0,5 darab vaníliarúd kikapart belseje
  • 1,5 evőkanál zselatinpor
  • 1 dl víz
  • cukor
  • reszelt citromhéj

Karamellkrém

  • 3 dl tej
  • 1 csomag karamell ízű pudingpor
  • 3 evőkanál porcukor

Tetejére

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál étolaj
  • 1 marék mandulaforgács

Elkészítése

A túrót botmixerrel pürésítjük, majd adjuk hozzá a joghurtokat és a cukrot. A vaníliarúd kikapart belsejét, zselatint a vízzel keverjük össze, majd lassú tűzön felmelegítjük, (de nem forraljuk).

A zselatint és a citrom héját a túrós masszához óvatosan hozzáadjuk.

Egy normál méretű őzgerincformát folpackkal kibélelünk úgy, hogy a forma minden oldalán lelógjon. A massza kb 70 %-át a formaaljára, oldalára elosszuk, majd hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a krémet.

A krémhez a cukrot karamellizáljuk, majd 2 dl tejjel felengedjük. A pudingport a maradék tejjel összekeverjük, végül hozzákeverjük a karamellás tejet és sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve kihűtjük.

A hűtőből kivesszük a formát és a kihűlt pudinggal megtöltjük és a maradék túrós masszával lezárjuk. A lelógó folpackot körben ráhajtjuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük a hűtőből, a formából kiborítjuk és a gőz felett felolvasztott csokoládéval, amit elkevertünk az olajjal, bevonjuk.

Tetejét pirított mandulaforgáccsal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/karamellas-turos-alagut/