Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kávékrémes piskótabomba diógrillázzsal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Alap

  • 25 darab babapiskóta
  • 2 dl tej (mártogatáshoz)

Kávékrém

  • 1,5 dl tej
  • 0,5 tasak vaníliaízű pudingpor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál instant kávé
  • 25 dkg mascarpone

Diógrillázs

  • 10 dkg darált dió
  • 3 evőkanál cukor (nád)

Elkészítése

Grillázs:

A diót kisebb darabokra vagdossuk.

A cukrot megolvasztjuk és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban, majd vajjal kent tányérra vagy fém tálcára öntjük és kihűtjük.

Mikor kihűlt kisebb darabokra tördeljük.

Kávékrém:

A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejből keveset elveszünk és azzal is simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen belekeverjük az instant kávét.

Ha kihűlt, akkor jól elkeverjük a mascarponéval.

A diógrillázst is beleszórjuk, de keveset hagyjunk a díszítéshez!

Összeállítás:

Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A tejet egy tálba öntjük és minden babapiskótát belemártunk. Kirakjuk úgy, hogy 4-4-4 piskóta kerüljön szorosan egymás mellé, azaz 4*3. Az oldalához egyet törjünk ketté és ezt tegyük oda.

Belesimítjuk a kávés-grillázsos krémet (3-4 evőkanállal tegyünk félre), majd zárjuk le 4*3, tejbe mártogatott piskótával (azaz 4 piskóta kerüljön egymás mellé). Hajtsuk rá az oldalról lelógó folpackot és tegyünk az egészre egy hosszabb deszkát és arra valami kis súlyt.

1-2 órára tegyük a hűtőbe.

Borítsuk egy tálcára vagy tálra és vonjuk be a félretett krémmel, majd díszítsük a maradék grillázzsal.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kavekremes-piskotabomba-diogrillazzsal/