Grillázs:
A diót kisebb darabokra vagdossuk.
A cukrot megolvasztjuk és rászórjuk a diót úgy, hogy jól bevonja a máz mindenhol. Át is keverhetjük az olvasztott cukorban, majd vajjal kent tányérra vagy fém tálcára öntjük és kihűtjük.
Mikor kihűlt kisebb darabokra tördeljük.
Kávékrém:
A pudingport elkeverjük a cukorral, majd a tejből keveset elveszünk és azzal is simára keverjük. A többi tejet is hozzáöntjük és lassú tűzön besűrítjük. Még melegen belekeverjük az instant kávét.
Ha kihűlt, akkor jól elkeverjük a mascarponéval.
A diógrillázst is beleszórjuk, de keveset hagyjunk a díszítéshez!
Összeállítás:
Az őzgerincformát folpackkal kibéleljük. A tejet egy tálba öntjük és minden babapiskótát belemártunk. Kirakjuk úgy, hogy 4-4-4 piskóta kerüljön szorosan egymás mellé, azaz 4*3. Az oldalához egyet törjünk ketté és ezt tegyük oda.
Belesimítjuk a kávés-grillázsos krémet (3-4 evőkanállal tegyünk félre), majd zárjuk le 4*3, tejbe mártogatott piskótával (azaz 4 piskóta kerüljön egymás mellé). Hajtsuk rá az oldalról lelógó folpackot és tegyünk az egészre egy hosszabb deszkát és arra valami kis súlyt.
1-2 órára tegyük a hűtőbe.
Borítsuk egy tálcára vagy tálra és vonjuk be a félretett krémmel, majd díszítsük a maradék grillázzsal.