Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Kávés malakoff torta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lefőzött és kihűtött kávét keverjük össze a rummal, a cukorral és tegyük félre. A babapiskótát fogjuk majd a rumos kávéba belemártani, mielőtt a tortaformába rétegeznénk a krémmel. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, keverjük simára, majd keverjük hozzá a keményítőt, és a feketekávét is. A tejet melegítsük majdnem forráspontig, majd […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2020.12.21.

Alaphoz

Kávés krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

A lefőzött és kihűtött kávét keverjük össze a rummal, a cukorral és tegyük félre.

A babapiskótát fogjuk majd a rumos kávéba belemártani, mielőtt a tortaformába rétegeznénk a krémmel.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgákat, keverjük simára, majd keverjük hozzá a keményítőt, és a feketekávét is.

A tejet melegítsük majdnem forráspontig, majd apránként szintén keverjük hozzá a cukros-tojásos keverékhez. Ezután gőzfürdő fölött, állandó keverés mellett, addig főzzük, hogy besűrűsödjön a krém, majd vegyük le a gőzről (jó pár percig kell kevergetve főzni, mire besűrűsödik).

A vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a porzselatint és addig keverjük míg teljesen feloldódik.

Ezután adjuk hozzá a besűrűsödött krémhez a zselatint, keverjük simára, majd kevergetve hűtsük ki (amikor hozzáadjuk a zselatint, kissé hígabb lesz a krém).

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez, hogy egy sima krémet kapjunk (én kézi habverővel kevertem simára, így a krém szép selymes lett és a hab nem esett össze).

A tortaformát (24 cm) béleljük ki sütőpapírral.

A babapiskótát egyesével mártsuk meg a rumos kávéba, majd rakjuk ki vele a tortaforma alját (arra figyeljünk, hogy csak egy pillanatra mártsuk meg, nehogy nagyon megszívja magát kávéval a piskóta és elázzon, mert akkor nem tudjuk majd felszeletelni a tortát).

Ezután a kávés piskótára kanalazzuk rá a krém egyharmad részét, majd szintén rakjuk ki a kávéba mártott piskótával.

Ezután kanalazzuk rá a maradék krém felét, majd újabb kávéba mártott piskótaréteg jön, végül pedig egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.

Az elkészült tortát ezután tegyük be pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen és az ízek jól összeérjenek.

A megdermedt tortát vegyük ki a tortaformából, majd a sütőpapírral együtt helyezzük egy tortatálra (én nem próbálkoztam meg levenni a sütőpapírról, nehogy szétessen a torta, de ügyesebbeknek sikerülhet).

Ezután ízlés szerint díszítsük a torta tetejét tejszínhabbal és a mogyorós rudakkal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is