Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kávés panna cotta csokoládéöntettel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Panna cotta:

  • 3 dl tejszín
  • 3 dl tej (2,8 %-os)
  • 1 csomag instant kávé
  • 8 dkg barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 g porzselatinpor

Csokoládéöntet:

  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé (70%-os)

Elkészítése

Panna cotta:

Az instant kávét kevés langyos tejben simára keverjük. A maradék tejet a tejszínnel, a barna cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a feloldott kávét.

Kevergetve forráspontig melegítjük, ezután levesszük a tűzről. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a zselatint, majd kézi habverővel addig keverjük, amíg teljesen feloldódik benne. A masszát egy szitán átszűrjük, hogy sima állagú legyen.

Beleöntjük a kávés keveréket a formákba (előtte kenjük ki kevés olajjal a formákat). Langyosra hűtjük, végül hűtőbe tesszük néhány órára, hogy teljesen megdermedjen.

Öntet:

A tejszínt forráspontig melegítjük, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk az apróra tördelt étcsokoládét. Simára keverjük és éppen csak langyosra hűtjük. A legjobb, ha közvetlenül tálalás előtt készítjük el, mert állás közben az öntet besűrűsödik. Ha mégis megdermed, újramelegítve visszanyerhető a folyós állaga.

Tálalás:

A panna cottát óvatosan kiborítjuk a formából, majd a tetejére öntjük a langyos csokoládéöntetet. Azonnal kínáljuk.

Tipp:

A panna cotta tetejét díszíthetjük kávészemekkel, reszelt csokoládéval vagy tejszínhabbal. Ha kevésbé intenzív ízt szeretnénk, a kávé mennyiségét csökkenthetjük vagy karamellás öntettel is tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kaves-panna-cotta-csokoladeontettel/