Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Keksz bomba (kókuszgolyó) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 300 g darált háztartási keksz (161,37 g CH)
  • 100 g dió
  • 90 g xilit (54 g CH)
  • 50 g cukornak megfelelő folyékony édesítőszer
  • 20 g holland kakópor (2,5 g CH)
  • 80 g házi sárgabaracklekvár (9,6 g CH)
  • 60 ml habtejszín
  • 3-4 ek kókuszolaj
  • 2 tk rumaroma
  • 90 g magozott meggy (11,7 g CH)
  • kókuszreszelék a hempergetéshez


Elkészítése:

A diót és a xilitet kisebb adagokban kávédarálóban porrá őröljük. Így darált dió és porcukor keverékét kapjuk. Ezt jól összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a massza állagát a kókuszolaj és a habtejszín mennyiségével szabályozhatjuk.

Kisebb darabokat tépünk belőle. A tenyerünkön ellapítjuk, egy szem meggyet ültetünk a közepére és kis golyókká formázzuk, majd jól meghempergetjük a kókuszreszelékben.

Min. egy órát pihentessük a hűtőben fogyasztás előtt. Ha vendégeket várunk, előző nap is elkészíthetjük.

[box style=”info”]A háztartási kekszet otthon is elkészíthetjük (cukormentesen, tk. liszttel), a recept megtalálható a blogomon: www.pcovalisfinoman.blogspot.hu

A recept így összesen 239,17 g szénhidrátot tartalmaz. Nekem 24 kis golyóm lett, így egy darabban kb. 9,96 g CH. van.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/keksz-bomba-kokuszgolyo/