Hozzávalók:
- 50 dkg darált keksz
- 10 dkg margarin
- 3 evőkanál kakaópor
- kb 4 dl tej
- 8 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Díszítéshez:
- 10 dkg vágott mandula
- kókuszreszelék
- 10 dkg csokoládé
- francia drazsé a szemének
Elkészítése:
A kekszet a kétféle cukorral, a puha margarinnal, a kakaóporral és a tejjel összegyúrjuk.
A masszából nedves kézzel kb 30 diónyi nagyságú gömböt formálunk. Süni alakúra formázzuk, megtűzdeljük mandulával.
A csokit 2 evőkanál olajjal felolvasztjuk, a süniket rácsra tesszük és bevonjuk a csokival. Hűtőben dermesztjük, fehér csokiból szemeket rajzolunk rá. A kókuszoshoz először a kókuszreszelékbe forgatjuk a süniket és utána megtűzdeljük a mandulával. Szemének francia drazsét használunk.
[box style=”info”]Egereket is készíthetünk belőle.[/box]