Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes almás gluténmentsn recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • 1,5 kg alma
  • 20 dkg cukor vagy eritrit
  • 8 dl víz
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor

A tésztához

  • 60 darab rizslisztes háztartási keksz (kb 40 dkg)

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé (gluténmentes)
  • 1 evőkanál étolaj

Elkészítése

Az almát meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a cukrot, felengedjük 5 dl vízzel és puhára főzzük.

A pudingport a maradék 3 dl vízzel csomómentesre keverjük és a forrásban lévő almára öntjük, majd pár perc alatt állandó kevergetés mellett besűrítjük.

A keksz felét egy kb 30*20 cm-es tepsi aljára rakosgatjuk és a még meleg almakrémet egyenletesen rákenjük és befedjük egy réteg keksszel.

Vízgőz felett felolvasztjuk a csokit 1 ek étolaj hozzáadásával, majd a kekszes rétegre öntjük és eloszlatjuk rajta.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap a kekszek mentén szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kekszes-almas-glutenmentsn/