Elkészítése
A tejet felforraljuk, közben a mazsolát rumba vagy rumaromába áztatjuk. A diót durvára vágjuk vagy ledaráljuk. A margarint megolvasztjuk, majd a darált kekszre öntjük a forró tejjel együtt.
Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaóport, a diót és a rumos mazsolát a folyadékkal együtt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, majd formázható masszát kapunk.
A masszából rudat formálunk, kókuszreszelékbe hempergetjük, és fóliába csomagolva a hűtőbe tesszük legalább egy órára, hogy megdermedjen.
Tálalás
A kihűlt rudat éles késsel szeletekre vágjuk, és tányérra rendezve kínáljuk.
Tipp
A sütemény ízesíthető apróra vágott kandírozott gyümölccsel vagy csokoládédarabokkal is. Ha szeretnénk, a rudat bevonhatjuk olvasztott csokoládéval, így még ünnepibb desszertet kapunk.
