Elkészítése
Először készítsük el a kekszalapot. Öntsük a hozzávalókat egy tálba, majd kézzel dolgozzuk össze. Ha a tészta túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kis habtejszínt. A kész keksztésztát simítsuk bele egy tortaforma aljába, egyenletesen eloszlatva. Tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy megdermedjen.
Ezután készítsük el a túrós krémet. A túrót keverjük össze a vaníliás cukorral, egy kevés habtejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral, míg krémes állagot nem kapunk.
Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt kemény habbá a habfixálóval. Óvatosan keverjük össze a túrókrémet a habbal – nem baj, ha a hab egy kicsit megtörik.
Vegyük ki a hűtőből a kekszalapot, és töltsük meg a túrós krémmel a tortaforma feléig. Ezután rakjunk rá egy réteg felezett epret. Fedjük be a maradék túrókrémmel, egészen a tortaforma pereméig. A tetejét szintén egy réteg eperrel borítsuk be, majd csorgassunk rá olvasztott csokoládét.
Tegyük a tortát a hűtőbe 2 órára, hogy jól megdermedjen. Ezután szeletelhetjük és tálalhatjuk. Jó étvágyat!
