Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes epres túrótorta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A kekszalaphoz

  • 300 g darált keksz
  • 2 evőkanál cukor
  • 200 g vaj (vagy margarin)
  • 1 evőkanál habtejszín

A túrókrémhez

  • 500 g túró
  • 500 ml habtejszín
  • habfixáló
  • 2-3 csomag vaníliás cukor
  • cukor
  • eper

Díszítéshez

  • csokipasztilla
  • eper

Elkészítése

Először készítsük el a kekszalapot. Öntsük a hozzávalókat egy tálba, majd kézzel dolgozzuk össze. Ha a tészta túl száraz lenne, adjunk hozzá egy kis habtejszínt. A kész keksztésztát simítsuk bele egy tortaforma aljába, egyenletesen eloszlatva. Tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy megdermedjen.

Ezután készítsük el a túrós krémet. A túrót keverjük össze a vaníliás cukorral, egy kevés habtejszínnel és ízlés szerinti mennyiségű cukorral, míg krémes állagot nem kapunk.

Egy másik tálban verjük fel a habtejszínt kemény habbá a habfixálóval. Óvatosan keverjük össze a túrókrémet a habbal – nem baj, ha a hab egy kicsit megtörik.

Vegyük ki a hűtőből a kekszalapot, és töltsük meg a túrós krémmel a tortaforma feléig. Ezután rakjunk rá egy réteg felezett epret. Fedjük be a maradék túrókrémmel, egészen a tortaforma pereméig. A tetejét szintén egy réteg eperrel borítsuk be, majd csorgassunk rá olvasztott csokoládét.

Tegyük a tortát a hűtőbe 2 órára, hogy jól megdermedjen. Ezután szeletelhetjük és tálalhatjuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kekszes-epres-turotorta/