Elkészítése
Vaníliás krém:
A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztet, az étkezési keményítőt és a tejet. A keveréket közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a szobahőmérsékletű margarint, amíg sima, krémes állagot nem kapunk.
Karamell:
A cukrot egy lábasban közepes lángon karamellizáljuk, amíg szép borostyánszínű nem lesz. Óvatosan hozzáadjuk a vizet (vigyázzunk, mert fröcskölhet), majd kevergetve beleöntjük a tejszínt. Amikor egyneművé válik, hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
Összeállítás:
Egy tepsi alját kibéleljük egy réteg keksszel. Ráöntjük a karamellkrémet, majd elegyengetjük. Erre jön egy újabb réteg keksz, amelyre a vaníliás krém felét kenjük. Ismét egy réteg keksz következik, majd a maradék vaníliás krémmel bekenjük.
Teteje:
A habtejszínt kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk. Reszelt étcsokoládéval megszórjuk.
Hűtés:
A süteményt legalább 6 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.
