Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Kekszes-karamellás szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Vaníliás krém: A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztet, az étkezési keményítőt és a tejet. A keveréket közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a szobahőmérsékletű margarint, amíg sima, krémes állagot nem kapunk. Karamell: A cukrot egy lábasban közepes lángon karamellizáljuk, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.04.29.

Hozzávalók

Karamellhez

Vaníliás krémhez

Tetejére

Elkészítése

Vaníliás krém:

A tojássárgáját jól kikeverjük a cukorral és a vaníliaaromával, majd hozzáadjuk a lisztet, az étkezési keményítőt és a tejet. A keveréket közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd belekeverjük a szobahőmérsékletű margarint, amíg sima, krémes állagot nem kapunk.

Karamell:

A cukrot egy lábasban közepes lángon karamellizáljuk, amíg szép borostyánszínű nem lesz. Óvatosan hozzáadjuk a vizet (vigyázzunk, mert fröcskölhet), majd kevergetve beleöntjük a tejszínt. Amikor egyneművé válik, hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Levesszük a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.

Összeállítás:

Egy tepsi alját kibéleljük egy réteg keksszel. Ráöntjük a karamellkrémet, majd elegyengetjük. Erre jön egy újabb réteg keksz, amelyre a vaníliás krém felét kenjük. Ismét egy réteg keksz következik, majd a maradék vaníliás krémmel bekenjük.

Teteje:

A habtejszínt kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére simítjuk. Reszelt étcsokoládéval megszórjuk.

Hűtés:

A süteményt legalább 6 órára (vagy egy éjszakára) hűtőbe tesszük, hogy a kekszek megpuhuljanak, és az ízek összeérjenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is