Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes krémes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • háztartási keksz
  • 3 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 db tojás
  • 14 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 liter tej
  • 1 csomag zselatin
Kekszes krémes kép

Elkészítése

A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet kevés tejjel csomómentesre keverjük. Ezután beleöntjük a maradék tejbe, és sűrűre főzzük. Amikor a krém elkezd forrni, óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét és az eldarabolt margarint, majd jól kikeverjük, hogy sima legyen.

A forró krémet óvatosan a tepsibe sorban kirakott kekszre kanalazzuk, nem öntjük, mert a kekszek elmozdulnának. Miután a krémet szépen eloszlattuk, a tetejét is kirakjuk egy sor keksszel. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a keksz megpuhuljon. Így másnap könnyedén szeletelhetjük.

Ez egy egyszerűen elkészíthető és nagyon finom sütemény. Jó étvágyat hozzá!

Tepsi méret: 30×22 cm

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kekszes-kremes-2/