Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes-málnás kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g keksz (20 db vajas keksz)
  • 400 g málna
  • 50 g cukor ízlés szerint (kb, lehet több is )
  • 200 ml víz
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 500 g mascarpone
  • 2 evőkanál mogyorókrém
  • 400 ml habtejszín

Elkészítése

A kekszet egy állítható sütemény keretbe, tepsibe vagy jénaiba tesszük.

A málnát a víz felével és a cukorral felfőzzük, amíg a szemek szét nem esnek teljesen. Ha nem szeretjük a sütiben a magokat, akkor szűrjük át.

A pudingport a vízzel keverjük csomómentesre, majd a málnapürét sürítsük be vele.

A még forró málnás pudingot öntsük a kekszekre és simítsuk el, majd tegyük hűtőbe és teljesen hűtsük ki.

A jól behűtött tejszínt verjük kemény habbá. A mascarponét keverjük el a mogyorókrémmel, majd forgassuk össze a tejszínhabbal.

A mogyorókrémes tejszínt kenjük a málnás pudingra egyenletesen. A tetejére reszelhetünk csokit.

Pár óra múlva már tálalhatjuk is.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kekszes-malnas-kocka/