Hozzávalók:
- 35 dkg darált háztartási keksz
- 25 dkg mascarpone
- 3-4 ek 3 in 1 kávé
- 2 cs vaníliás cukor
- 3-4 ek kakaópor (cukrozatlan)
- ízlés szerint rumaroma vagy rum
- 12 ek porcukor
- forgatáshoz tetszés szerint: csokireszelék, cukordara, kristálycukor, kakaópor
Elkészítése:
Összedolgozzuk a krémsajtot a darált keksszel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, kávéval és a rumaromával.
A masszából golyókat formázunk, majd mindegyiket megforgatjuk a porcukros kakaóban vagy ízlés szerint kristálycukorban, csokireszelékben, cukordarában. Tálalásig hűtőbe tesszük.
[box style=”info”]Én annyi változtatással készítettem, hogy kevesebb porcukrot tettem bele, hogy ne legyen olyan édes, kávé helyett capuccinót öntöttem bele, azzal gyúrtam össze és a forgatásnál nyírfacukor és nádcukor keverékébe forgattam.[/box]