Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütés nélküli receptek

Kekszes-pudingos szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd félretesszük. A cukrot, a tejszínt és a vajat lábosba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként megkeverve 15–20 percig gyöngyözve főzzük. A vaníliás krémhez 150 ml tejjel csomómentesre keverjük a tojássárgáját, a cukrot, a pudingport és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és sűrűre […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Balog Erika
Beküldte: 2013.07.14.

A lapokhoz

A vanília krémhez

Továbbá

A tetejére

A karamell réteghez

Elkészítése

A darált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal, majd félretesszük. A cukrot, a tejszínt és a vajat lábosba tesszük, felforraljuk, majd lassú tűzön, időnként megkeverve 15–20 percig gyöngyözve főzzük.

A vaníliás krémhez 150 ml tejjel csomómentesre keverjük a tojássárgáját, a cukrot, a pudingport és a lisztet. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, majd langyosra hűtjük.

Egy forma aljába nyomkodjuk a vajas keksz felét, ráöntjük a karamellt. Amikor a karamell langyosra hűlt, befedjük a maradék keksszel.

Erre simítjuk a vaníliás krémet, majd a cukorral és habfixálóval keményre vert tejszínt is rákenjük. A tetejét csokireszelékkel megszórjuk, és legalább 2–3 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is