Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Kekszes-pudingos szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 120 darab háztartási keksz (négyzet alakú)
  • 2 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 2 csomag eperízű pudingpor
  • 2 liter tej
  • 10 dkg cukor (ízlés szerint)
  • gyümölcsök (friss vagy fagyasztott)
  • 2 csomag tortazselé

Elkészítése

Puding:

A csokoládés és az epres pudingport a csomagoláson leírtak szerint a cukorral és a tejjel felfőzzük.

Összeállítás:

Egy 35×32×3 cm-es tepsi alját kirakjuk a háztartási keksz felével. Ráöntjük a forró csokis pudingot, majd befedjük a maradék keksszel. A tetejére ráöntjük és elsimítjuk az epres pudingot. Ezután a tepsit hűtőbe tesszük 1–1,5 órára, amíg a puding teljesen kihűl.

Gyümölcsréteg:

A tortazselét a tasakon található utasítás szerint elkészítjük. A kihűlt pudingos sütemény tetejét kirakjuk gyümölcsdarabokkal (pl. mandarin, eper, áfonya), majd a még folyékony, de már visszahűlt zselét óvatosan ráöntjük.

Hűtés és tálalás:

A süteményt visszatesszük a hűtőbe további 30 percre. Ezután szépen szeletelhető és kínálható.

Tipp:

A pudingok ízesítését variálhatjuk: készíthetjük vaníliás és málnás pudinggal is. A gyümölcsöknél bátran használhatunk szezonális friss gyümölcsöket, például barackot vagy szőlőt, így mindig kicsit más lesz az íze és a megjelenése.

https://receptneked.wps.hu/sutes-nelkul/kekszes-pudingos-szelet-2/